Utmärkelser

Genom åren har Dewatch haft äran att motta en rad olika utmärkelser och hedersomnämnanden, vilket vi är mycket stolta över. Sedan 2007 har bolaget tilldelats AAA för högsta kreditvärdighet i Soliditet och Bisnode. Vi har även UC:s bemärkelse för Högsta Kreditvärdighet. Övriga utmärkelser kan ni läsa om nedan.

2016

  • Vi är mycket ärade att få motta en nominering som ”Årets Avfallsbehandlare” vid Återvinningsgalan! Galan arrangeras av tidskriften Recycling i samarbete med branschorganisationerna Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna och vi har den stora äran att vara en av finalisterna den 1 december 2016. Så här lyder nomineringen: ”Familjeägda företaget Dewatech driver en av Europas modernaste anläggningar för behandling av förorenade vätskor. Företaget strävar ständigt efter att ligga i framkant vad gäller teknik och miljö.” Håll tummarna för oss den 1 december!
  • Vi mottog Gästrike återvinnares Jubileumspris, för ”modet att göra något utöver det förväntade för att skapa en hållbarare vardag”. Läs pressrelease och fullständig motivering här.

2015

  • Det var med en mycket stor ära vi tog emot priset Gävles grönaste företag 2015 av Gävle Kommun. Deras motivering löd:

”Vattenområdet är ett prioriterat område för Gävle kommun. Dewatech arbetar med att rena förorenade oljor, vatten och slam vilket minskar utsläppen i våra sjöar, vattendrag och hav. De är ett företag som ligger i framkant med sin unika verksamhet och de har alltid miljön i fokus och arbetar med ständig förbättring; bland annat hur deras verksamhet även kan bidra till minskad klimatpåverkan. De väljer till exempel att använda järnväg för en del av sina tranporter. De bidrar alltså inte bara till ett Grönare Gävle, de bidrar även till en grönare värld.”

Se filmen Gävle Kommun gjorde om oss »

2008

  • Framgångsrikt Företagande i Gästrikland. Utmärkelsen FRAMFÖR, som delades ut av Företagarforum, Mellansvenska Handelskammaren, Svenskt Näringsliv, Högskolan i Gävle, Aktiv Revision och MM Partner.
  • Dewatech har för Gävleborgs län år 2008 tilldelats Norrlandsförbundets hedersbelöning Norrlandsbjörnen för särskilda insatser inom samhälls- och näringsliv.

2007

  • Framgångsrikt Företagande i Gästrikland. Utmärkelsen FRAMFÖR, som delades ut av Företagarforum, Mellansvenska Handelskammaren, Svenskt Näringsliv, Ernst & Young och MM Partner.
  • Företagargalan Eldklotets pris för Årets Företagare i Gävle Kommun år 2007.

1998

  • Centerpartiets Miljöpris, för insatser som främjar en hållbar tillväxt genom det ekologiska lyftet.
  • Norrländs sjöfart, Vikariepriset. För att aktivt och på bästa sätt bidragit till den främsta miljöförbättringen inom Norrländsk Sjöfart under 1998.